Tretiraj zime-pa kožu

Zima je u Finsku prepreku za kožu. Ledeni vazduh i također i glavni grijanje potpuno suhu kožu i također više ogromni oblaci može stvoriti kožu dosadan znoj. Generalno suši vidim impuls. “Suhu kožu je često stvorio atopiasta, što je genetski funkcije. Otprilike peti od utvrđenih zemlje odrasla populaciju iskustva tokom svog života put atopic kožne simptome.

Tretiraj zime-pa kožuOvo je koža dozvoljava vlagu da pobegne i otrovni irritants elemenata koža je napao,” objašnjava dermatologiju specijalista Pekku Napušteno klinički ustanove Visoke. Suhu kožu bi trebalo uspjeti. Podmazao apoteka imamo temeljne losion lijek atopic kožu površinu ranjivost. U ovoj situaciji, vlažnost je zadržala, a i koža da obezbedi mnogo bolje infekciju. Mast duboko čišćenje masku također kožu breakouts i itchiness od uporan je. Frekvenciji za pranje kožu prema problem Zimi, manje sunca svetlo i tamno sa smanjena vireisyys mogu dobiti atopic kožu baklja. Napušteno predlažem atoopikkoa napolju i da igramo sportski aktivnosti … cak i zimi. mjeseci, ali znoj zaslužuje bacio odmah. “Atopic kožu površinu posebno bakterijske kao i kvasac gljivična spore veće od proseka kožu, znači, koža će se i zahtevati da se očisti. Lopta za pranje zavisi od stanjem kože. Jadni problem kože mora da je prala češće. Kada se situacija će se sigurno unaprijediti i koža opet osuši, treba vremena da coarsen, da budem siguran da je koža može biti stvarno. Vrlo dobar veš i koža trljanje sa spužvom ili oprati može pogoršati suše, tako da bi i oni suhu kožu s izbjeći.

Dermatitis sa doktorom

Koža simptome sa nije vredno držati kao dug, zato sto tretman u ovom slučaju biti lengthened. “Doktor trebalo da traže, ako kožu ne smiri kuću i na primjer, ako svrab znakove i simptomi počinju da remete spavati, dan-vrijeme aktivnosti kao društvena komunikacije. U ovoj situaciji, to može biti atopic ekcem, što je zapaljivo državu. Uredu istraživanje atopija proneness, alergiju, pozadini uslove i također drugačije infekcija koja bi održavati znakove i simptome. “Suvi, i također znakove skalp također je vrijedno pregledaj da otkrije doktor. Skalp simptomi bi mogla nastati od ili sebaceous dermatitis ili atooppisesta kože. Terapija ove je drugačije, pa najviše djelotvorna terapija preporuke za kožu probleme specijalizovan lekara.

Dermatitis sa doktoromVećina potpuno suhu kožu borba sa prezivjeti zimu sezone pridržava kožu briga savjet da. Debele kože apoteke osiguranje mirise-besplatno temeljnih mast. Prijaviti losion odmah posle kupanja, kad je dobro natopljen gore. Pronaći tvoju kožu odgovarajuće proizvod za isprobavanje. Previše lagano losion je odmah natopljena i koža je brzo ponovno suv na dodir.

  1. Stvarno suhu kožu zahtijeva deblje losion. Možeš se pobrinuti za atopic kožu ljekarnu bez recepta poželjne i raspoložive miedoilla kortizon mast za 1-2 nedelje. Zaštiti svoje izvan koža od frosta providna odjeću. Ne koristi ekstremno hladno od aqueous losione, oni pogoršati frost udara.
  2. Odaberite proljeće zime sportski dodatno anhydrous krema za sunčanje mast. Operi se znojiti od kožu kao brzo kao napolju ili posle vežbe. Provjeri osip održati u mirisnu deterdžent, losion kao i sapune ili hobi-povezane direktno snimka (npr. rastvarač, hemikalije).
  3. Da posmatram rezultat dijetu režim na ekcem. Oribati suh skalp svjetlo bazu losion, ostavi na preko noći i operi ujutro daleko. Nekoliko osnovnih losion kolekciju je skalp tretman stvari. Razgovaram sa doktorom ako kožu ili skalp nije došao u cilju standard terapiju.

Zašto koža me svrbi, a također kada tražiti savjet od doktora?

Šta itchiness je? Svrab je obično aktivnu treba da ogrebotina ili otkazati kožu. Puno puta je na sigurnom. Svrbi mogu, međutim, isto tako je prijavio neke bolesti. U najgorem slučaju, svrab sprečava spavanje i ometati kvalitet života. Kože na površini nervni završeci registar svrab. Impuls prolazi poruku na umu i nazad na primjer ruku. Zašto molim te? Mnogi koža me svrbi u zimu mjeseci, kada vazduh hladi i zatvorenom zrak je potpuno suvi. Oko peti od finci imaju tendenciju da atopic kožu. Nakon toga, koji se sastoji od nizak ceramides, odnosno koža je veoma vlastitu zaštitu-raznovrsnost materijala može napraviti kožu impulsne. Suhu kožu stvara kožu upalu stanje, što je pokupio kao itchiness. Suho koža me svrbi, tvrdu kožu i da se oseća potpuno suvi.

Zašto koža me svrbi, a također kada tražiti savjet od doktora?Suho ili uhapsili ogrebao je kožu mogu isto da bude zaista neprijatno. Osjetljivu kožu mogu odgovoriti kao golica i nakon toga karheaan tkanine, deterdžent ili razne druge hemikalije. Svrab je takodje znaci i simptom u brojnim kožu bolesti.

  • Oni su, kao primjer, psorijaza i također dobila, odnosno u jednom danu breakouts. U ovom slučaju, itchiness dodatno održati osip. Kada bi ste razgovarali s tvoj liječnik?
  • Ako svrab je ometanje samo uprkos ili je u pratnji je druge znakove i simptome. Povremeno svrbi razlog može biti otkrio je lijek ili osim kožu bolesti. Kako svrab mogu pomoći polako i također tretirati?
  • Čistiš kao i podmazivanje kože standard losion ili ako je bitno, lijek losion. Isto tako antihistaminima, mogu da pokušam. Sunce ili svjetlo terapija može pomoći za mnogo kože znakove i simptome. Ti odgovara kožu briga ritual mogu obično bude otkrivena, pokušavajući izaći. Svaki koža je različite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here