Mogu kokosovog ulja, ispunjena je sa toliko debeo, korist vaše zdravlje i wellness?

U proteklih nekoliko dana izazvao kontroverze nakon Karin Michels, direktor Instituta za Izbjegavanje kao i Javnog Zdravstva od Tumora Univerziteta u Freiburgu kao učitelj na Koledž za zar garanciju na seminaru da kokosovog ulja je “među najgore hranu to možeš da pojedeš”, to zvati i “čista otrov” jer od velike količine hydrogenated debele koji sadrži. Michels objasnio da te masti mogu blok arterije, povećava se rizik od infarkt srca problem i povećanje holesterol.

Mogu kokosovog ulja, ispunjena je sa toliko debeo, korist vaše zdravlje i wellness?Prije nekoliko mjeseci Dr Michael Mosley istraživao za BBC stambeni ili poslovni prostori kokosovog ulja kao i ovo je ono što sam se nalazi. Prodaja kokosovog ulja na neki delovi su po zraku, vođeni preporuke popularna, kao tvrdi da ako jedeš to lekove šta god da, od smrdljivu daha da probavni sustav uslovima. To je rekao da zvijezda Angelina Jolie je uzeti kašikom sa doručak skoro svakog jutra, dok je dizajn Miranda Kerr država to ne uključuje da salate i također šejk miješa ali takođe koristi to za kuvanje kao mjesta u kožu.

Možda ćete poželjeti da

Možda ćete poželjeti daAli sve od ovih slučajeva širom zdravlje i wellness prednosti kokosovog ulja su stigli sa mnogo skepticizam do klinički zajednice, što se tiče ovog kao nepoželjan debela. U stvari, ti imaš materijal u natopljena debela izuzetno visoko veći od kikirikija. Dvostruki efekat Razlozi to hranu bogata natopljena masti smatraju štetno je jer jede ga aktivira porast nivoa nisko-gustinu pitanju (šećer ne spusti, za svoje akronim u engleskom) u krvi, što je generalno se zove “loše holesterol” je povezan sa ometanje arterije kao povećan opasnosti od srčanih problema.

  1. Međutim na druge strane, natopljena masti također imaju tendenciju da se podigne “super holesterol”, što je doveo do postojanje velike gustine pitanju (HDL, za svoje akronim u engleskom), što ima suprotan efekat.
  2. Prestanu zacepljenje arterije, zbog činjenice da su pomoći da eliminišemo negativan holesterol, transport do jetra je za excretion. Tehnički, to je moguće da određeni hranu da skupimo sveukupno stupnjeva holesterol i ne škode srce.

Šta si najbolji masti i ulja za kuvanje?

Iznenađujuće, do sada, skoro bez studije su u stvari prošla izvode u ljude koji su napravili znanstveno da procenim trebao prednosti kokosovog ulja. Grupa iz BBC program Vjeruj mi ja m Doktora ima u poziv sa dva napomenuti akademici sa Koledža za Cambridge, Kej-Tee Khaw i Nita Forouhi. Doveli smo zajedno 94 volonteri u između 50 i također 75 godina, bez dijabetičar pitanja i problemi sa srcem, kao da smo je razvila istraživanje analizirati što rezultate to je na holesterol stepeni konzumiraju različitih vrsta masti. Pojedinaca su samovoljno dodijeljen 3 grupe.

Šta si najbolji masti i ulja za kuvanje?Svaki dan, za četiri nedelje, prvi je da konzumiraju 50 grama kokosovog ulja dodao djevica, odgovarajući od 3 supene kašike završena. 2 grupe bi isti, sa istom kolicinom dodatne maslinovu ulju, ključni faktor na mediteranu dijeta, smatra se jako zdrave. I 3 jedan morao da konzumiraju dana u dan 50 grama puter bez soli. Dobrovoljci su bili u stanju da se u te masti po svaku cijenu, stalno se kao i kada su radili na dnevnoj bazi, za četiri nedelje. Oni je upozorio da bi sigurno jesti u vezi 450 kalorija dodao svaki dan, koji bi mogao uzrokovati da se ugojiš. Prije nego počnemo od ovo dijeta planu izobilju u debela uzeti uzorke krvi uspostaviti svoje wellness naznake bazi podataka, fokusira na stepeni dobar holesterol, kao negativno. Razlog oboje worths su važno je to da mnogo bolje računaju opasnost od srčani udar ne uzima u obzir potpuno stepen holesterol, ali podeli to po HDL, dobar holesterol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here